Kesärengassesonki kuumimmillaan - oikein valittu rengas vierii pidemmälle

23.04.2021

Sähköautoissa on paljon tehoa sekä enemmän painoa kuin polttomoottoriautoissa. Se asettaa vaatimuksia renkaiden valinnalle.

Kevätauringon paistaessa olemme keskellä kesärenkaiden vaihtosesonkia. Etelä-Suomessa vaihtoajan kuumin vaihe alkaa olla jo ohitettu, muun Suomen seuratessa parhaillaan perässä. Tällä hetkellä yhä useampi rengassarja myydään sähköautojen alle, sillä sähköautot yleistyvät kiihtyvällä tahdilla teillämme. Viime joulukuussa lähes joka kolmas uusi rekisteröity auto oli sähkö- tai hybridiauto.

– Hybridi- tai sähköauton renkaita valitessa kolme tärkeintä kriteeriä ovat turvallisuus, alhainen vierintävastus ja hiljaisuus. Kun vierintävastus on pienempi, auton toimintamatka on pidempi. Alhainen rengasmelu puolestaan tuo ajomukavuutta hiljaisiin sähköautoihin, sanoo Teknisen Kaupan Liiton johtava asiantuntija Juha Ala-Hiiro.

Sähköauton voima ja vääntö kiskaisevat kumin rullalle

Rengasvalmistaja Goodyear havaitsi testeissään muutamia vuosia sitten, että perinteiset renkaat voivat kulua sähköautossa jopa 30 prosenttia perinteisiä polttomoottoriautoja nopeammin. Kuluminen johtuu sähköautojen tarjoamasta voimakkaasta väännöstä ja helppoudesta kiihdytellä nopeasti, mikä laittaa renkaat koetukselle.

– Sähkömoottorin kaikki voima ja vääntö ovat käytössä heti liikkeellelähdön jälkeen. Sähkön tarjoaman viiveettömyyden vuoksi renkaat joutuvat kovalle kulutukselle. Kevytkin sähköauto tempaisee massan tarvittaessa nopeasti liikkeelle ja kuluttaa tällöin rengasta polttomoottoriautoa enemmän, Goodyearin myyntipäällikkö Ville Nikkilä toteaa.

Sähköautojen akusto kasvattaa myös merkittävästi autojen painoja perinteisiin polttomoottoriautoihin verrattuna.

– Sähkö- ja hybridimallien akut vaikuttavat autojen ajettavuuteen ja painopisteeseen. Tällöin paino rasittaa renkaita eri tavalla kuin bensa- ja dieselautossa. Ajotyylillä ja oikeilla rengaspaineilla on kuitenkin edelleen suurin vaikutus renkaan kulumiseen. Rauhallisella ajotyylillä sähköauton renkaat eivät välttämättä kulu yhtään nopeammin kuin perinteisessä polttomoottoriautossa, Nikkilä toteaa.

Oikeat renkaat takaavat matkan pidemmälle

Yleinen mielikuva on, että sähköautojen renkaita joutuu vaihtamaan useammin kuin polttomoottoriautojen. Se ei pidä enää paikkaansa, kun renkaiden ominaisuudet ovat kehittyneet.

– Sähköautoihin kehitetyissä renkaissa korostuu matalan vierintävastuksen merkitys auton toimintasäteelle. Renkaiden tulisi siis olla mahdollisimman kestäviä, mutta vierintävastukseltaan pieniä. Tämä saadaan aikaan erilaisella kumiseoksella. Myös renkaan pintalamellit ovat tavanomaista kapeampia, jolloin suurempi määrä kumia on kosketuksissa tien pinnan kanssa. Näin ollen rengas kestää paremmin suurta vääntövoimaa, kuvailee Ala-Hiiro. 

Sähköautoon tarkoitetun renkaan runko on myös suunniteltu kantamaan suuremman massan.

Massa vaikuttaa myös jarrutusmatkoihin ja auton käyttäytymiseen erityisesti äärioloissa. Jotta autoilu on edelleen mahdollisimman turvallista, eivätkä jarrutusmatkat pitene, renkaan pitää pureutua tien pintaan tahmeasti. Samalla meluhaitta pitää ottaa huomioon. Sähköauto on hiljainen kulkija, eikä renkaiden tule haitata tätä ajomukavuutta, toteaa Continental Rengas Oy:n toimitusjohtaja Pauli Mikkola.

Sähköautoihin omat renkaat

Rengasvalmistajat suosittelevat sähköautoihin niihin erikseen suunniteltuja renkaita:

– Sähköautoissa olisi syytä kiinnittää huomiota renkaisiin normaalia enemmän matalan vierintävastuksen lisäksi myös kulutuskeston ja turvallisuuden näkökulmasta. Erikseen sähköautoihin suunnitellut renkaat toimivat myös korkeamman massan kanssa kuten autonvalmistaja on suunnitellut, sanoo myyntipäällikkö Tommi Helikari Bridgestonelta.

Esimerkiksi Bridgestonen valikoimissa erityisesti sähköautoihin suunniteltuja renkaita ovat Turanza Eco -renkaat. Michelinin valikoimissa sähköautoihin räätälöityjä renkaita ovat esimerkiksi Pilot Sport EV-renkaat sekä ePrimacy-renkaat, joiden ominaisuuksista hyötyvät myös polttomoottoriset ajoneuvot. Continental puolestaan suosittelee EcoContact™6 -renkaita ja ContiSilent™ -teknologiaa.

– Sähköautoissa rengasmelun kuuluminen auton sisätilaan korostuu, moottorin aiheuttaman äänen ollessa olematon polttomoottoriajoneuvoon verrattuna. Continentalin ContiSilent™ -teknologia vastaa haasteeseen vähentämällä ajoneuvon sisätilaan kantautuvaa rengasmelua jopa yhdeksän desibeliä ja näin parantaa ajomukavuutta, vaikuttamatta muuten renkaan suorituskykyyn tai ajo-ominaisuuksiin. ContiSilent™ -teknologia on saatavana Continentalin kesä- ja talvirenkaisiin, Pauli Mikkola kertoo.

Myös Goodyear tarjoaa hybridi- ja sähköautoihin SoundComfort -teknologialla eli renkaan sisään asennetulla vaimennuselementillä varustettuja kesä-, nasta- ja kitkarenkaita, joista kantautuu auton sisälle merkittävästi vähemmän melua.

 

Lisätietoja:

 

Tommi Helikari

myyntipäällikkö

Bridgestone Europe NV/SA, Suomen sivuliike

+358 20 793 6200 / +358 40 902 2995

tommi.helikari(at)bridgestone.eu

 

Mikkola Pauli

toimitusjohtaja

Continental Rengas Oy

+358 0400 409 469

pauli.mikkola(at)conti.de

 

Ville Nikkilä

Myyntipäällikkö

Goodyear Finland Oy

+358 40 5633356

ville­_nikkila(at)goodyear.com

 

Havelin Jari

Myyntipäällikkö

Suomen Michelin Oy Ab

+358 400 560 620

jari.havelin(at)michelin.com

 

01.10.2021Muista, että renkaiden käyttöikä lyhenee myös varastossa - yli 10 vuotta vanhoja renkaita ei kannata käyttää
02.09.2021VÄLTÄ VESILIIRTO - Muista tarkastaa renkaiden urasyvyydet
23.04.2021Kesärengassesonki kuumimmillaan - oikein valittu rengas vierii pidemmälle
10.02.2021Pakkanen paukkuu - tarkasta rengaspaineet aina lämpötilan vaihdellessa
30.11.2020Vinkit turvalliseen talviajoon - tsekkaa nämä ennen joululomalle lähtöä!
09.11.2020Lähestyvä talvi vaatii malttia ja oikeita renkaita
05.10.2020Talvirenkaiden vaihtoaika lähestyy - olethan tietoinen uusista talvirengasmääräyksistä
21.09.2020Rengasratsiassa 2020 havaittiin: Huono rengas on yleinen, mutta huonosti tunnettu riskitekijä tien päällä
03.09.2020Ratsaa renkaasi ajoissa - Rengasratsia muistuttaa tarkastamaan renkaat ennen syksyn liukkaita
06.05.2020Renkaiden ympäristövaikutukset vähenevät merkittävästi

Siirry arkistoon »