RENGASKOON VAIHTAMINEN

Auton rekisteriotteeseen on yleensä merkitty useita rengaskokoja. Näistä leveimpään vaihtoehtoon verrattuna rengasta voidaan leventää ilman muutoskatsastusta 30 mm. Vanteen halkaisijaa voi muuttaa yhden tuuman (2,54 cm) verran. Renkaan vierintäkehän tulisi olla +/- 2 prosentin sisällä alkuperäiskoosta.

Renkaan ulkohalkaisijaa voi suurentaa enintään 51 mm ja leveyttä 102 mm alkuperäiseen verrattuna, mutta tällöin auto on muutoskatsastettava. Nopeusmittarin näyttämäkin on tarvittaessa korjattava.

Uudehkoissa autoissa vakiorenkaat ovat yleensä niin suuria, ettei koon suurentamisella saavuteta juurikaan hyötyä, enemmänkin haittaa. Autonvalmistaja on valinnut alustarakennetta vastaavan rengaskoon.

Perinteisestä 80-sarjan renkaasta voidaan ongelmitta siirtyä tuumaa suurempaan 65-sarjan renkaaseen. Vaikutus on yleensä pelkästään positiivinen. Ohjaustuntuma ja suuntavakavuus terävöityvät, ja pito paranee. Jousitusmukavuudessa ei ole olennaista muutosta.

60- ja 55-sarjassa negatiiviset vaikutukset alkavat tulla esille. Kaikkia autoja ei ole suunniteltu tällaisille renkaille, ja joka tapauksessa jousitusmukavuus kärsii.

50-sarjan ja sitä matalampien profiilisuhteiden haittapuolia ovat melu, kovuus ja kallis hinta. Joihinkin automalleihin matalatkin renkaat sopivat hyvin. 

Renkaan kaventaminen yli kymmenellä millimetrillä säästö- tai muista syistä ei ole yleensä hyväksi ajo-ominaisuuksille.